• Lorem ipsum

Vijzels voor in de keuken

Maak je eigen pesto, guacamole of kruidenmengsel en andere verse blends met een handige vijzel of mortier.

Hubsch
Artikelcode 510513
€55,00€39,95
op voorraad
Set van een kom en stamper. De vijzel is gemaakt van marmer en sesam hout. Lees meer
Hubsch
vijzel marmer - groen, wit - 510513
Set van een kom en stamper. De vijzel is gemaakt van marmer en sesam hout.
€55,00€39,95
€44,95
op bestelling leverbaar
In deze witte mortier maakt u kruidenmengsels voor gerechten uit de wereldkeuken. Met de stamper mengt u heerlijke aroma’s voor pasta, soep, saus en vleesmarinade. Gebruik niet teveel ingrediënten. Vul de vijzel tot de helft. Duw de stamper over de ingred Lees meer
Hubsch
mortier/vijzel - wit marmer en sesamhout - zware kwaliteit
In deze witte mortier maakt u kruidenmengsels voor gerechten uit de wereldkeuken. Met de stamper mengt u heerlijke aroma’s voor pasta, soep, saus en vleesmarinade. Gebruik niet teveel ingrediënten. Vul de vijzel tot de helft. Duw de stamper over de ingred
€44,95
Broste Copenhagen
Artikelcode 15000635
€38,50
op bestelling leverbaar
Zelfgemaakte pesto is het beste en nog gemakkelijk ook. Voeg wat verse basilicum, pijnboompitten, Parmezaanse kaas, knoflook en olie in de marmeren vijzel van Broste Copenhagen en maal dit tot een frisse, smaakvolle pesto. Lekker bij brood of pasta! Lees meer
Broste Copenhagen
vijzel wit marmer
Zelfgemaakte pesto is het beste en nog gemakkelijk ook. Voeg wat verse basilicum, pijnboompitten, Parmezaanse kaas, knoflook en olie in de marmeren vijzel van Broste Copenhagen en maal dit tot een frisse, smaakvolle pesto. Lekker bij brood of pasta!
€38,50

Vijzels voor in de keuken

De vijzels is een vermaler

De vijzel of mortier is een gebruiksvoorwerp uit de keuken en wordt gebruikt om ingrediënten te vermalen en vermengen. Een vijzel bestaat uit een beker en stamper. De ingedrienten worden in de beker gedaan en vervolgens vermalen met de stamper. Dit gebeurt door de stamper op de bodem en langs de randen te draaien en te stoten. Bij het vermengen in een vijzel verlies je weinig smaak en geur. Een leuk weetje is dat de multi-inzetbare vijzel één van de oudste keukeninstrumenten is. We kunnen wel stellen dat een vijzel onmisbaar is bij het koken en maken van sauzen, marinades, kruidenmixen en blends.

Waar is een vijzel van gemaakt

Een vijzel kan van verschillende materialen gemaakt worden, als het maar een hard materiaal is. Je kunt dus een vijzel gebruiken in de keuken die gemaakt is van steen, brons, koper, marmer, aardewerk of kristal. Hieronder zijn de drie meest voorkomende materialen voor een vijzel.

Vijzel van graniet

Wil je specerijen tot poeder vermalen? Kies dan voor een vijzel van graniet. Een granieten vijzel vul je voor de helft met ingrediënten. Zet de vijzel op een stevige ondergrond en druk kracht uit op de stamper. Duw de stamper over de ingrediënten totdat alles tot poeder vermalen is.

Houten vijzel

Wil je gedroogde kruiden vermalen, zoals laurierblaadjes, kardemompeulen, korianderzaad of gedroogde rode pepertjes, dan kun je hebt beste kiezen voor een houten vijzel. Deze is licht en glad en eenvoudig in gebruik.

Marmeren vijzel

Maak je graag verse dressings, curry’s, guacamole of pesto? Dan is de marmeren vijzel door zijn gladde stamper en binnenkant aan te raden. Na het malen van droge ingrediënten, kun je de vloeibare ingrediënten toevoegen en mengen voor bijvoorbeeld het bereiden van sauzen. Een vijzel van marmer is zeer gemakkelijk te reinigen.

Een vijzel kopen

In onze shop vind je diverse soorten, kleuren vormen vijzels. We bieden je standaard gratis verzending en retour aan. Ook ontvang je maar liefst 30 dagen bedenktijd, zodat je in alle rust kunt beslissen of jouw gekochte vijzel iets voor jou is. Wil je een vijzel kopen bij Winkel voor Thuis, maar wil je eerst even contact met ons voor informatie? Bel ons dan op 0111-74082 (ma - vrij).