Gratis retourneren geen extra kosten
Gratis verzending in NL
De beste kwaliteit met wettelijke garantie
Bestel nu, betaal later
8,2
Kies het juiste vloerkleed voor de woonkamer

Kies het juiste vloerkleed voor de woonkamer

0 reactie minuten lezen
Een kale en lege vloer geeft een kille sfeer. Zeker in de winter is een koude vloer echt een verschrikking. Met een vloerkleed haal je sfeer en comfort in de woonkamer. Ze houden je voeten warm en geven kraak&smaak aan jouw interieur.

Welke soorten zijn er?

Zoveel mensen, dus ook zoveel wensen. Vloerkleden zijn er in alle soorten en maten.

Hoogpolig

Een hoogpolig vloerkleed geeft een modern en strak interieur een luxe uitstraling. Zeker in combinatie met een lederen zitbank.

Laagpolig

Een laagpolig vloerkleed in de huiskamer slijt minder snel. Ze zien er strak uit en zijn makkelijk in onderhoud.

Schapenvachten

Een schapenvacht geeft jouw woonkamer een luxe natuurlijk look. Zo'n kleed gaat lang mee en is bestand tegen spelende kids.

De juiste grootte van je vloerkleed

De afmeting van een vloerkleed doet veel met jouw kamer. Een klein tapijt kan jouw huiskamer optisch ook kleiner maken. Heb je een kleine woonkamer, dan wil dat niet zeggen dat je ook een klein vloerkleed moet kiezen.

Ook de vorm van het tapijt heeft invloed op de sfeer. Een langwerpige vorm geeft de ruimte meer lengte, maar zorgt er ook voor dat deze smaller lijkt. We geven het advies om een middelgroot vloerkleed overdwars te leggen. Dit breekt de ruimte en zorgt ervoor dat een woonkamer groter lijkt.

De verschillende materialen

Tapijten worden gemaakt van verschillende materialen. Elk materiaal heeft zijn eigen voor- en nadelen.

Wol

De eerste vloerkleden werden gemaakt van wol. Wol is duurzaam, elastisch , geluiddempend en voelt het warm en zacht aan.

Katoen

Katoen is een sterk materiaal. Een vloerkleed van katoen gaat lang mee. Let er wel op dat een katoenen vloerkleed makkelijk vocht opnemen.

Leer

Een vloerkleed van leer? Ja. Er zijn diverse lederen vloerkleden. Het grootste voordeel is dat een vloerkleed van leer super sterk is. Handig voor je ravottende kids.

Kies het juiste vloerkleed voor de woonkamer

Bekijk onze collectie met verschillende tapijten. Of je nu op zoek bent naar een rechthoekig, rond, bont, modern of klassiek kleed; je vindt het in onze online shop!