Let op: vertragingen mogelijk i.v.m. overgang naar nieuw magazijn! >Lees meer

Sluiten

Categorieën

Filters
  Redactie - Dinsdag 24 Oktober 2017

  Lees wat het geheim is van de Deense woonstijl & win!

  De Deense woonstijl is al een tijd niet meer weg te denken uit de wereld van de huisinrichting. In deze blog gaan we op zoek naar het geheim, de eigenschappen en hoe je deze woonstijl toepast in je in je eigen interieur. Doe mee met de giveaway en maak kans op een eigen stukje Deens design!

  Grafische patronen

  Een Deens interieur is veelal gebaseerd op een lichte basis. In een licht interieur mag je best de aandacht vestigen op bijzondere objecten. Dit doe je door een aantal bijzondere accessoires te plaatsen met grafische patronen, stippen, strepen en ga zo maar door. Je kunt hierbij denken aan een bijzondere vaas, sierkussen of vloerkleed.

  Minimalistisch

  Een Deense woonstijl is licht in de basis en daardoor ook perfect voor minimalistisch design. Vaste objecten in een ruimte zijn sober, strak en simpel ontworden, om zoveel mogelijk de rust te bewaren. Ben je dol op de simpele & minimalistiusche look van deze woonstijl, ga dan voor eenvoudige, maar stijlvolle lampen en meubels.

  Goed gebruik van licht

  In een woning in Denemarken en de rest van de Scandinavische landen word optimaal omgegaan met daglicht en kunstlicht. De lichte muren, plafonds en vloeren zijn daarom zo belangrijk voor deze moderne woonstijl. Ook genieten van een goed verlicht interieur? Zorg er dan voor dat de basis licht is.

  Rust & eenvoud

  Rust en eenvoud zijn erg belangrijk voor een 'clean' interieur. Geen bonte verzameling van kleuren, materialen en vormen, maar rust door selectief om te gaan met kleuren en vormen. Het kleurenpalet is eenvoudig, licht en sober. Wit is een veelgebruike basistint, doordat het aantal zonuren erg laag is in de Scandinavische landen. Dol op accentkleuren? Ga dan voor een touch zwart, ijsblauw of natuurlijk grijs.

  Natuurlijke materialen

  Een interieur mag nooit kil aanvoelen. In een clean en licht interieur moet je dan ook zorgvuldig omgaan met materiaalkeuzes. De Denen houden graag van natuurlijke materialen, zoals hout, wol, marmer en rotan. Een stoere houten eettafel combineer je dus met prachtige zachte stoffen eetkamerstoelen.

  En het geheim dan?

  Het geheim van een Deens interieur is eenvoudig. Zo wit ze zijn, zo leeg ze zijn; de interieurs zien er altijd warm en gezellig uit. De Denen weten hoe ze om moeten gaan met het inrichten van hun huizen. Geen strakke en kale bedoeling, zoals in de Italiaanse design interieurs, maar een levendig en warm gezinsnest. In een Deens interieur mag geleefd worden. Mag de vloer kaal gelopen zijn en mag er best een kras op de lak van een kast zitten. Die Denen houden gewoon van lichte interieurs, bijzondere objecten, maar zeker ook van het dagelijks leven in huis.

  Wil jij ook de Deense woonstijl in huis halen? Laat je dan niet gek maken door een showroom van je huis te maken, maar maak een echt familiehuis ervan, met een lichte basis en gave accenten.

  Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »