Gratis retourneren geen extra kosten
Gratis verzending in NL
De beste kwaliteit met wettelijke garantie
Bestel nu, betaal later
8,2
10 tips voor minder ruimteverspilling in huis

10 tips voor minder ruimteverspilling in huis

0 reactie minuten lezen
Accessoires, tijdschriften, kleding en andere spullen. Je hebt ze eens gekocht en gekregen, maar misschien zelden of nooit gebruikt. Dat is natuurlijk ontzettend zonde van de ruimte verspilling. Wij geven je 10 tips om ruimteverspilling tegen te gaan.

1. Blijf gewoon eerlijk en realistisch

Elk item in huis heeft een waarde, zo niet een emotionele waarde. Het kan dus soms erg lastig zijn om iets weg te gooien, omdat je dan het gevoel hebt een herrinnering in de prullen te gooien. Kom op, de vakantie herrinneringen blijven, ook wel zonder dat ene schilderijtje wat je in Venetië gekocht hebt. Stelregel voor jezelf: heb ik een item al een jaar niet meer aangeraakt: weggooien dan maar!

 

2. Organiseer en bespaar geld

Hoe voller jouw huis is met spullen, hoe minder overzicht je hebt. Grote kans dat je iets nieuws koopt, terwijl je er thuis al drie hebt liggen. Onnodig en zonde van je geld. Ga eens door je kasten, lades en dozen en haal er uit wat je niet gebruikt. Zo wordt een impulsieve aankoop verleden tijd.

 

3. Verkoop spullen

Geld besparen is natuurlijk erg fijn, maar het is veel leuker om nog een beetje geld te verdienen aan oude spullen. Onder het credo ‘another mens trash, is another mens treasure’ verpats je zo je oude spullen. Zet wat items online op Marktplaats, of houd een uitverkoop in je garage. Een leuke manier om van je oude spullen af te komen en zo geef je ze nog een tweede kans.

 

4. Creëer ruimte

Zijn je oude spullen opgeruimd? Dan is het nu tijd om de balans op te maken. Dat ene lege hoekje in de woonkamer kun je nu gebruiken als private loungehoek of werkplek. 

 

5. Koop voor nu

Stop met dingen kopen die je misschien in de toekomst gaat gebruiken. Koop dat ene kookboek niet, als je niet van koken houdt. Koop items die je nodig hebt voor nu hebt en niet voor als je dat wellicht misschien nodig gaat hebben.

 

6. Maak een foto en gooi weg

Iedereen heeft spullen waar hij erg gehecht aan is, maar die toch onnodig ruimte innemen. Maak er foto’s van! Zo kun je de spullen toch weggooien en de herrinneringen houden.

 

7. Kleine stapjes

Vind je het enorm lastig om oude spullen weg te gooien? Doe dat dan stap voor stap. Stel een bepaald doel voor jezelf, bijvoorbeeld een paar spullen per week. Is het je gelukt? Beloon jezelf met een lekkere traktatie of ga een dagje weg. Hierdoor wordt het leuker en motiverender om spullen weg te doen.

 

8. Maak iemand anders blij

Terwijl jij af wilt van oude spullen, zijn er mensen die graag die spullen willen hebben. Gooi je spullen niet weg, maar geef ze aan iemand die ze goed kan gebruiken. Een kookboek bijvoorbeeld kan nog prima dienst doen bij een ander.

 

9. Eerst weggooien

Ze zeggen altijd: gooi je oude schoenen niet weg, voordat je nieuwe hebt. Wij zeggen: gooi eerst de oude spullen weg en koop daarna nieuwe. Zo sluit je uit dat je de oude spullen om een of ander reden toch wilt houden.

 

10. Berg alles netjes op

Heb je al de oude spullen die niet meer gebruikte opgeruimd? Dan is het nu tijd om de spullen die je wel wilt houden netjes op te bergen. Kies voor een paar stevige manden en opbergboxen. Zo kun je jouw spullen in stijl opbergen.