Gratis retourneren geen extra kosten
Gratis verzending in NL
De beste kwaliteit met wettelijke garantie
Bestel nu, betaal later
8,2
4 tips voor het creëren van een hoog plafond

4 tips voor het creëren van een hoog plafond

0 reactie minuten lezen
Niet iedereen kan wonen in een groot huis of een huis met hoge plafonds. Natuurlijk is het niet erg om te wonen in een klein huis, maar soms is het wel fijn als je eens de beschikking hebt over wat extra ruimte in je huis.

Met deze simpele tips zorg je er in een handomdraai voor, dat jouw woonkamer of andere ruimtes in huis wat ruimtelijker overkomen, zonder al te grote verbouwingen. Het keyword: illusie.


Bron: The Designchaser


Gordijnen

Met gordijnen kun je eenvoudig jouw interieur optisch vergroten, door het plafond hoger te lijken. Hang de gordijnrails nu eens niet net boven het kozijn bevestigd - maar tegen het plafond - dan oogt jouw woonkamer of andere kamer hoger en groter.


Bron: Nordic Design

 

Kleuren

Een licht plafond maakt een ruimte optisch groter. Wil je optimaal effect hebben van het ruimtelijk effect door kleur, kies dan voor een lichtere kleur voor het plafond, dan de muren. Tevens zorgt een licht en rustig kleurpalet er voor dat een interieur altijd ruimer en groter oogt. Kleed het geheel dan wel af met sprekende woonaccessoires.


Bron: Style Files

 

Hanglampen

Met een hanglamp kun je juist de nadruk leggen op de hoogte die je wel hebt. Hang een een hanglamp wat lager dan je gewend bent. Dit legt de focus op het snoer van de lampen en het plafond.
Ook een set hanglampen in jouw woonkamer? >>> bekijk onze hanglampen


Bron: Style Files

 

Muur in tweeën

Een hoger plafond kun je ook creëren door de muren te verdelen in twee gedeelten. Gebruik hiervoor lambrisering en bevestig deze op ongeveer op 3/5 deel van de wand. Dit geeft jouw kamer een een hoger plafond. Je kunt natuurlijk ook twee kleuren op de muur schilderen.