Gratis retourneren geen extra kosten
Gratis verzending in NL
De beste kwaliteit met wettelijke garantie
Bestel nu, betaal later
8,2
Slapen op zolder

Slapen op zolder

4 reacties minuten lezen
De zolder van Yasmin is recent tot slaapkamer omgebouwd. Ze hadden geen andere keuze dan de ouderslaapkamer op zolder te verwezenlijken. Nu lijkt een zolder juist de minste logische plek in huis om een slaapkamer te realiseren, maar niets is minder waar! Wat een prachtige ruimte kan er gemaakt worden van een zolder.

Wij hebben vrij recent onze eigen zolder omgebouwd tot slaapkamer. Omdat we in een klein huis wonen en de enige verdieping die we hebben ook meteen de zolder is hadden we geen keuze. Maar ik moet zeggen, een slaapkamer op zolder is echt heel tof en verassend ruim!
 

Schuine wanden

Schuine wanden op zolder

Het eerste probleem waar je tegenaan stuit zijn de schuine wanden. Je kan het niet gebruiken als loopruimte want dan stoot je, je hoofd. Maar die schuine ruimtes zijn wel perfect voor bijvoorbeeld een kledingkast. Als je zelf niet zo handig bent kun je altijd een timmerman inhuren om een kast te laten maken. Het fijne van een kast op maat is dat je hem echt helemaal naar wens kunt maken!

Ruimte en licht creëren op zolder met een dakkapel

Daarnaast kun je er nog voor kiezen om dakramen te laten plaatsen of een dakkapel voor extra licht en ruimte. Benader verschillende bedrijven voor offertes, de prijzen lopen behoorlijk uiteen. Let daarnaast ook op het materiaal wat ze gebruiken en of het bedrijf professioneel overkomt. Ze gaan tenslotte wel een gat maken in je dak!
 

Kleurgebruik

Omdat een zolder vaak een kleine ruimte is, is het wel aan te raden om lichte kleuren te gebruiken. Lichte kleuren, maar vooral veel wit, zorgen voor een ruimtelijk effect. Wij hebben gekozen voor een witte basis en daarin hebben we pastel accenten in aangebracht. Een kleurpalet wat als het ware in elkaar overvloeit oogt rustig, wel zo prettig in een slaapkamer.
 

Oude elementen

Oude elementen in een zolderkamer

Zijn de oude dakspanten nog zichtbaar op zolder? Verdoezel ze niet maar laat ze juist extra in het oog springen. Oude elementen zoals dakspanten, balken of een oude houten vloer kunnen juist heel mooi zijn in een slaapkamer. Helaas waren de balken bij ons op zolder niet meer zo mooi dus we hebben ze moeten schilderen. Maar door ze in een matte houtkleur te schilderen hebben we ze toch mooi laten afsteken op het strakke stucwerk. Tegenwoordig kun je bij iedere bouwmarkt ook prachtige laminaat vloeren kopen die lijken op echt hout. Leg je laminaat in de lengte van de kamer, dit geeft een ruimtelijk effect!Over De Auteur

Yasmin Moerland

Yasmin Moerland is zelfstandinge bij Styling Concept. Styling Concept geeft stylingadvies aan verkopers van te koop staande woningen, verzorgd de styling van interieurs en etalages bij gerenormeerde winkelketens. Yasmin schrijft elke maand een paar artikelen voor Winkel voor Thuis over interieuradvies, tips en interieur trends.

Linkedin: https://www.linkedin.com/in/yasminmoerland

Antonia Geplaatst op 11/13/2016

Hi Yasmin,
Wat een prachtig resultaat! Wij willen ook een soortgelijke kast laten maken. Door wie is jou kast gemaakt?
Groet, Antonia

Yasmin Moerland (Auteur) Geplaatst op 08/12/2015

Hoi Laura, Bedankt voor je reactie!
Wat je op de vloer ziet liggen is laminaat, Sevilla Naturel van Sencys.
Ziet er uit als echte planken, je voelt zelfs de groeven. Geeft een heel mooi natuurlijk effect!

Groetjes Yasmin

Laura Geplaatst op 06/21/2015

Ontzettend leuk artikel! Wat een mooie ruimte is de zolderkamer. Ik ben wel benieuwd of er nu hout of laminaat op de vloer licht.

Dick van de Velde Geplaatst op 06/18/2015

Yasmine heeft smaak!

Laat een reactie achter