Gratis retourneren geen extra kosten
Gratis verzending in NL
De beste kwaliteit met wettelijke garantie
Bestel nu, betaal later
8,2
Tips voor een werkplek in de woonkamer

Tips voor een werkplek in de woonkamer

0 reactie minuten lezen
Steeds meer mensen werken thuis en steeds vaker wordt wordt er gekozen voor een werkplek in de woonkamer. Dit heeft een aantal voordelen. Je bent nauwer betrokken bij het gezinsleven en bovendien heb je in de winter geen extra kantoorruimte te verwarmen. Dit zal resulteren in lagere stookkosten. Er zijn ook een aantal nadelige gevolgen. Een bureau met computer staat garant voor een rommelige indruk. In deze blogpost geven we je een aantal tips om de werkplek in de woonkamer te integreren.

Locatie van de werkplek

Je kunt er voor kiezen om een bureau zomaar in die ene hoek te plaatsen. Maar let wel: een goede plek kiezen voor een werkplek is essentieel. Een werkplek vraagt om natuurlijk licht, privacy, ruimte en rust. Een duidelijke afscheiding tussen privé en zakelijk is de eerste factor. Werken in een drukke ruimte is praktisch gezien onmogelijk. Plaats het bureau zo, dat de overige gezinsleden niet langs het bureau hoeven te lopen. Kies ervoor om de werkruimte in een afgesloten hoek te plaatsen.

Gebruik een divider om de werkplek af te scheiden van de woonkamer. Je kunt ervoor kiezen om een room divider te gebruiken, maar een laag muurtje kan ook.
 

Verlichting in de werkplek

Natuurlijk daglicht is van belang. Oriënteer het bureau dusdanig, dat je genoeg licht op je werkplek hebt. Kies voor ondersteunende verlichting, zoals een wandlamp aan de muur, een hanglamp boven het bureau en een bureaulamp voor op tafel.