Woontrends 2015 #1: Donkere en gemoedelijke kleuren

Geplaatst door Winkelvoorthuis.nl op 12 Januari 2015
Deel dit item: Rubriek:

Na jaren van lichte interieurs, komen langzamerhand de donkere kleuren terug in het interieur. Denk hierbij aan kleuren zoals, aubergine, navy en bordeaux.

De laatste jaren zijn de Scandinavische interieurs flink in opkomst geweest en nog steeds is het een groeiende trend. De basic en minimalistische inrichting, gecombineerd met lichte kleuren, zoals grijs, wit en blank eikenhout, zijn geliefd bij een groot publiek. Persoonlijk ben ik ook te porren voor een lichte ruimte, met een duidelijke oriëntatie, waarbij storende elementen weggepoetst zijn. Denk hierbij aan plinten die geschilderd zijn in de kleur van muur. Je ziet ze wel, maar ze roepen niet om aandacht. Dit geeft een interieur rust en dat willen we. Rust in een interieur.

De laatste tijd is het bijna een hype geworden om een interieur zo simpel mogelijk in te richten. Daarbij wordt er gebruik gemaakt van simpele en minimalistische accessoires, basic kleuren en rauwe verfijnde materialen, zoals licht behandeld eikenhout. Het resultaat is een rustig interieur, met een duidelijke oriëntatie. Misschien zelfs wel met een te duidelijke oriëntatie.

In 2015 willen we het interieur spannender aankleden, met stoerdere kleuren en materialen. Daarbij zal er gebruik gemaakt worden van contrasterende donkere kleuren, zoals navy blauw, steenkool grijs, jagersgroen en zelfs aubergine (paars, in de Italiaanse keuken wordt er veel gebruik gemaakt van deze prachtige paarse groente). Het resultaat zal zijn dat een interieur spannender, maar zeker ook gemoedelijker zal zijn. Natuurlijk blijft licht en wit de hoofdmoot behouden, maar in 2015 zijn we op zoek naar een speelsere en vooral ook onverwacht interieur.

Woontrend 2015: Donkere kleuren in je interieur, zoals Aubergine, Navy, Steenkool grijs en Bordeaux

De foto hierboven toont een prachtig klassieke ruimte met vele details. De kozijnen, plinten en wanden zijn bijna allemaal in de zelfde kleur geschilderd. Juist een wand is voorzien van Bordeaux rood. Dit geeft de woonkamer in een klap een boost en zorgt voor genoeg spanning.


2 comments

11 FEBRUARI 2015 by W.M G WETZELS

Donkere kleuren zijn altijd mooi.maar ze moeten ook effect hebben op je stijl van meubels.bij ons zou het heel mooi zijn.


11 FEBRUARI 2015 by CHRIS VAN VOSSEN

Met donkere kleuren moet je natuurlijk oppassen. Echter kan het gebruik van donkere kleuren wel een mooi effect hebben voor een ruimte.Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

NAAR BOVEN