Gratis retourneren geen extra kosten
Gratis verzending in NL
De beste kwaliteit met wettelijke garantie
Bestel nu, betaal later
8,2
Industriële hanglamp: Ga voor een stoere lamp!

Industriële hanglamp: Ga voor een stoere lamp!

minuten lezen
Industriële hanglampen: stoere hanglampen met stoer materiaal, vorm en afwerking. Dat is wat een hanglamp in industrie-stijl kenmerkt. Perfect voor een industrieel, landelijk of Scandinavisch interieur. Voor welke hanglamp industrieel ga jij?

Koop je hanglamp industrieel bij Winkel voor Thuis

  • Gratis bezorging
  • Gratis retourneren
  • 2 Jaar garantie
  • Achteraf betalen

Industriele hanglampen: stoere hanglamp

Industriële hanglampen zijn populair. Erg populair zelfs. Ze geven een interieur de juiste stoere look, die kenmerkend is voor deze tijd. De grote lampenkappen van industriële hanglampen zijn naast robuust en stoer ook heel functioneel door de grote lichtval die er door wordt gecreëerd. Robuust en stoer zijn de keywords van een industriële hanglamp. Een echte hanglamp met ballen dus. Wist je dat er ook tafellampen, wandlampen en vloerlampen in industrie-stijl verkrijgbaar zijn.

Waar komen ze vandaan?

Deze hanglampen werden gebruikt in industriële omgevingen zoals fabrieken. Tot de industriële revolutie werd een werkplaats verlicht met gasverlichting. Tijdens de omwenteling werd het gebruik van elektriciteit standaard met de gloeilamp. Om het licht goed te verspreiden werd er gebruik gemaakt van een lampenkap. In een industrie-omgeving is het van belang dat er een goede verlichting aanwezig is. De hanglampen zijn daarom ontworpen met een wijde kap en witte binnenkant. Zo wordt de lichtstraal goed verdeeld. Het metalen raster wat je vaak ziet, had een functie en zat er niet voor de sier op. Het beschermde men tegen de hitte van de gloeilamp en zorgde ervoor dat de lamp lang meeging. De eerste fabriekslampen werden dus niet gemaakt als design lamp, maar puur als functionele verlichting. Enige tijd later deed de tl-verlichting zijn intrede en verdween de industriële hanglamp bijna geheel uit beeld. Tegenwoordig komt het gebruik van een hanglamp in industriële stijl steeds meer terug. Nu niet meer omdat we het nodig hebben, maar puur voor het geliefde stoere en robuuste uiterlijk.

Wat kan je met een industriële hanglamp?

Wat kan je niet met zo’n hanglamp kun je beter vragen. Een industriële hanglamp kan in elk interieur. Van modern tot Scandinavisch en van landelijk tot retro. Een stoere hanglamp kun je gebruiken boven de eettafel, in de woonkamer en in het kantoor. Natuurlijk ook in de slaapkamer en als je helemaal los wilt gaan: ook nog in de winkel. Het maakt eigenlijk niet uit waar je een industriele hanglamp voor gebruikt. Jij kiest en jij bepaalt wat je mooi vind. Het is wel zo dat dit type robuuste verlichting voorzien is van een grote lampenkap.

Waar gebruik je ze?

Een industriële hanglamp kun je overal gebruiken waar je een normale of design hanglamp wilt hangen. Er is geen echte regel die aangeeft in welke ruimte je wel en welke ruimte je juist geen robuuste lamp kunt gebruiken. 

De ruimtes waar een hanglamp gebruikt word:

  • Woonkamer
  • Eetkamer
  • Hal
  • Slaapkamer
  • werkkamer/kantoor

Hoe kan je een industriële hanglamp combineren?

Ze zijn opvallend, geliefd en je blijft er naar kijken. Een robuuste hanglamp kun je eenvoudig combineren met al je andere verlichting en bestaande interieur. Zorg wel voor een goede match en overdrijf niet met industriele items in je interieur. Je wilt je woonkamer of eetkamer echt niet als een showroom er uit laten zien. Kies bijvoorbeeld voor natuurlijke accessoires, zoals decoratie van hout, jute, stof, beton en katoen. Beter is gewoon om je eigen gevoel te volgen.

Het kopen van een hanglamp industrieel

Maak eerst een verlichtingsplan voor je interieur en kijk daarna welk type hanglamp je wilt hebben. Bestel online de beste industriële hanglampen met de beste service! In onze shop vind je hanglampen in diverse soorten, vormen en kleuren. Ga je voor een originele look en wil je een echte industriele hanglamp? Jouw favoriete lamp koop je zonder zorgen bij ons. We hebben verschillende soorten lampen en bieden je ook de hoogste service. Zo krijg je standaard bij ons 30 dagen bedenktijd en gratis retour. Dankzij onze korte leveringstijden heb je jouw hanglamp industrieel snel in huis.