Lichtbronnen

Filters
3 ProductenPagina 1 van 1
Dimbare led lamp - Filament - E27 fitting A60 - 5W vervangt 50W - 2200K extra warm wit licht
Dimbare led filament lamp. De lichtkleur is extra warm wit (2200 kelvin). De fitting is E27....
J-line LED E27 4W standaard 10 cm filament lichtbron
Met deze J-line Filament LED lichtbron wordt jouw verlichting super sfeervol. Deze lichtbron zorgt met zijn 2200 Kelvin namelijk voor prachtig, warm w...

Lichtbronnen kopen

Zonder een lichtbron ben je nog nergens, ook al heb je een mooie nieuwe lamp gekocht. Het kiezen van de juiste lichtbron is net zo belangrijk als het kiezen van de armatuur. De lichtbron bepaald namelijk voor het grootste gedeelte de invloed op de sfeer van de verlichting. Bij Winkel voor Thuis kun je terecht voor verschillende soorten en maten lichtbronnen.

Een lichtbron kiezen

Maar waar kies je voor? Ons advies: het belangrijkst is dat je een lichtbron kiest met dezelfde fitting als de fitting van jouw lamp. Een lichtbron in E27 of E14 fitting komt het meest voor, maar er zijn meer mogelijkheden dus houd dit goed in de gaten. Daarnaast zijn er verschillende type lichtbronnen. Ga voor een LED-lamp als je voor een energiezuinige bron wilt kiezen die geen warmte afgeeft. Andere populaire lichtbronnen zijn halogeen- en spaarlampen.

Vormen, glassoorten en meer

De fitting en het soort lichtbron zijn niet de enige dingen waarop je moet letten. Ze komen namelijk ook in allerlei vormen. Welke vorm jij het best kunt kiezen, is een kwestie van smaak én afhankelijk van de lamp die je hebt. Ook voor glassoort is van alles mogelijk. Amber zorgt bijvoorbeeld voor een warmer licht terwijl wit glas zorgt voor diffuus licht dat minder fel is. Steeds populairder is de lichtbron met zichtbaar gloeidraad. Vind je dat ook mooi? Kies dan voor een lichtbron met filament.