Vijzels voor in de keuken

Vijzels voor in de keuken

Maak je eigen pesto, guacamole of kruidenmengsel en andere verse blends met een handige vijzel of mortier.

Onthoud - als je nu Vijzels voor in de keuken bestelt:

Ja, laten we het eens hebben over wat je nu precies krijgt als je bij ons bestelt! Onze Vijzels voor in de keuken voldoen aan alle eisen, of het nu gaat om het gebruik van materiaal, de afwerking en ga zo maar door. Alle artikelen zijn ook 100% origineel. 👌

Qua bezorging kunnen we kort zijn - die is gratis. We bezorging alle bestellingen dus gratis bij je thuis, op het werk, bij je vriend(in) of bij wie dan ook. Toch niet tevreden - je kunt het ook weer gratis terugsturen. We gaan er niet van uit dat je iets moet terugsturen, maar als het moet, dan kan dat gewoon binnen 30 dagen na ontvangst. Tijd genoeg dus! 😉

Vijzels voor in de keuken

mortier/vijzel, van wit marmer. In deze witte mortier maakt u kruidenmengsels voor gerechten uit de wereldkeuken. Met de stamper mengt u heerlijke aroma’s voor pasta, soep, saus en vleesmarinade. Gebruik niet teveel ingrediënten. Vul de vijzel tot de helft. Duw de stamper over de ingred

Vijzels voor in de keuken

vijzel van wit marmer. Zelfgemaakte pesto is het beste en nog gemakkelijk ook. Voeg wat verse basilicum, pijnboompitten, Parmezaanse kaas, knoflook en olie in de marmeren vijzel van Broste Copenhagen en maal dit tot een frisse, smaakvolle pesto. Lekker bij brood of pasta!

De vijzels is een vermaler

De vijzel of mortier is een gebruiksvoorwerp uit de keuken en wordt gebruikt om ingrediënten te vermalen en vermengen. Een vijzel bestaat uit een beker en stamper. De ingedrienten worden in de beker gedaan en vervolgens vermalen met de stamper. Dit gebeurt door de stamper op de bodem en langs de randen te draaien en te stoten. Bij het vermengen in een vijzel verlies je weinig smaak en geur. Een leuk weetje is dat de multi-inzetbare vijzel één van de oudste keukeninstrumenten is. We kunnen wel stellen dat een vijzel onmisbaar is bij het koken en maken van sauzen, marinades, kruidenmixen en blends.

Waar is een vijzel van gemaakt

Een vijzel kan van verschillende materialen gemaakt worden, als het maar een hard materiaal is. Je kunt dus een vijzel gebruiken in de keuken die gemaakt is van steen, brons, koper, marmer, aardewerk of kristal. Hieronder zijn de drie meest voorkomende materialen voor een vijzel.

Vijzel van graniet

Wil je specerijen tot poeder vermalen? Kies dan voor een vijzel van graniet. Een granieten vijzel vul je voor de helft met ingrediënten. Zet de vijzel op een stevige ondergrond en druk kracht uit op de stamper. Duw de stamper over de ingrediënten totdat alles tot poeder vermalen is.

Houten vijzel

Wil je gedroogde kruiden vermalen, zoals laurierblaadjes, kardemompeulen, korianderzaad of gedroogde rode pepertjes, dan kun je hebt beste kiezen voor een houten vijzel. Deze is licht en glad en eenvoudig in gebruik.

Marmeren vijzel

Maak je graag verse dressings, curry’s, guacamole of pesto? Dan is de marmeren vijzel door zijn gladde stamper en binnenkant aan te raden. Na het malen van droge ingrediënten, kun je de vloeibare ingrediënten toevoegen en mengen voor bijvoorbeeld het bereiden van sauzen. Een vijzel van marmer is zeer gemakkelijk te reinigen.

Een vijzel kopen

In onze shop vind je diverse soorten, kleuren vormen vijzels. We bieden je standaard gratis verzending en retour aan. Ook ontvang je maar liefst 30 dagen bedenktijd, zodat je in alle rust kunt beslissen of jouw gekochte vijzel iets voor jou is. Wil je een vijzel kopen bij Winkel voor Thuis, maar wil je eerst even contact met ons voor informatie? Bel ons dan op 0111-74082 (ma - vrij).